Kategorie

SZYNKOWAR 1,5kg BIOWIN TERMOMETR GARNEK Z WKŁADEM

  • Producent: Biowin
  • Cena brutto: 154,00 zł
  • (Cena netto: 125,20 zł)
  • szt.
  • Poleć produkt

SZYNKOWAR 1,5kg BIOWIN TERMOMETR GARNEK Z WKŁADEM 

Szynkowar stalowy na 1,5 kg mięsa. Produkt polskiej firmy Biowin + garnek z koszem 4,2l. Umożliwi łatwe wyjęcie szynkowara z garnka.

  • SZYNKOWAR (szy15sn) BIOWIN

Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem. Wykonany ze stali nierdzewnej Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Na środku wieczka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego termometr z sondą,w zestawie jest termometr bezrtęciowy 100400 wykonany ze stali nierdzewnej. Wymiary 19x 12 cm 

  • GARNEK DO SZPARAGÓW MAKARONU STAL 4,2L FLORINA ALTO INDUKCJA

Rewelacyjny garnek wielofunkcyjny! Idealny do gotowania szparagów, parowania i blanszowania warzyw, gotowania makaronu oraz smażenia frytek. Można stosować na wszystkich rodzajach kuchenek, także indukcyjnych.

  • wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej
  • uchwyty
  • satynowe wnętrze
  • szklana pokrywa
  • praktyczny koszyk druciany
  • wielowarstwowe dno
  •  specjalnie wyprofilowana krawędź ułatwia przelewanie
  • do wszystkich typów kuchenek
  • pojemność: 4,2 L
  • wymiary: średnica 16 cm , wysokość 21 cm.
  • WORECZKI (worszy15sn20) BIOWIN

Woreczki foliowe 16x32cm, w opakowaniu 20szt. Idealnie dopasowane do szynkowaru BIOWIN – SZY15SN. Zastosowanie woreczków ułatwia wkładanie mięsa do pojemnika jak również wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Produkt w całości wykonany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Grubość folii 0,04mm.

  • TERMOMETR (100400) BIOWIN

Solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej do kontroli temperatury pieczenia różnego rodzaju potraw. Czujka termiczna znajduje się w obszarze między 1.3 cm a 5 cm od początku szpikulca. W celu uniknięcia zabrudzeń lub uszkodzenia szpikulec termometru należy przechowywać w plastikowej osłonce, która znajduje się w komplecie. Dane techniczne: - zakres temperatur: od 0°C do 100°C - dokładność pomiaru: +/-2°C UWAGA: Termometr może pozostawać w piekarniku przez cały okres pieczenia.

SALETRA POTASOWA (410010) - do peklowania wieprzowiny, wołowiny i cielęciny (porcja na 10 kg mięsa) Saletra potasowa (azotan potasu) jest obok soli kuchennej podstawowym dodatkiem przy peklowaniu mięsa, gwarantuje:

  • zachowanie różowej barwy mięsa, gdyż sama sól kuchenna zmienia naturalny barwnik mięsa na beżowo-szary,
  • pozytywny wpływ na smak mięsa,
  • utrwalenie barwy peklowanego mięsa,
  • silne działanie bakteriostatyczne i bakteriobójcze 
  • mięso peklowane saletrą nie wykazuje tendencji do pokrywania się śluzowatym nalotem (nie" ślimaczeje"), 

ZESTAW ZAWIERA:

  • Garnek
  • Szynkowar 1,5kg
  • Woreczki (w opakowaniu 20szt.)
  • Termometr
  • Saletra potasowa